Connect with us

Salut, ce anume cauți?

Harta umilințelor din București

Primăria Capitalei Umilite

NEREALIZĂRILE GABRIELEI FIREA!

În patru ani pierduți la Primărie, Gabriela Firea a adus Bucureștiul în pragul dezastrului. În 2020, cetățenii Capitalei nu au parte de condiții elementare de viață civilizată: apă caldă și încălzire, transport public sau trafic decent. Fiecare zi din mandatul lui Firea a adus o nouă amenințare: fațade de clădiri care se prăbușesc peste mașini, troleibuze care iau foc, autobuze împinse de călători spre stație, străzi inundate și rigole care refulează.

Bucureștenii sunt umiliți, zi de zi, de incompetența și de corupția, de nesimțirea și de minciuna care s-au cățărat în funcție la Primăria Municipiului București, de gașca de profitori și de nulități care i se închină „zeiței” din Voluntari. În 2020, trebuie să o trimitem acasă pe cea care își bate joc de noi sistematic, cea care batjocorește banii, timpul și viitorul tuturor bucureștenilor.

1. Înființarea companiilor municipale.
Gabriela Firea a promovat această măsură, argumentând că aceste companii vor economisi banii bucureștenilor. În realitate, companiile municipale au devenit instituții bugetofage, în care a fost angajată clientela Gabrielei Firea și a PSD, pe salarii foarte mari. De exemplu, Societatea de Transport, unde sunt peste 10.000 de angajaţi, cheltuielile de personal reprezintă 73% din buget.

2. Bucureștiul se bate la titlul de cea mai poluată capitală din Europa. În 2016, Gabriela Firea promitea combaterea poluării din București. În toți acești ani, Bucureștiul a depășit an de an limitele maxime admise de Organizația Mondială a Sănătății. Mai mult, recent, România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care a arătat că planurile pentru îmbunătățirea calității aerului din mandatul Firea sunt iluzorii.

3. Falimentul RADET și, în perspectivă, al Termoenergetica. La câteva luni după ce Gabriela Firea a venit la Primăria Capitalei, a cerut insolvența RADET, Regia având datorii de circa 4 miliarde lei, în principal către ELCEN, furnizorul de agent termic. RADET a intrat, între timp, în faliment, iar activitatea acesteia a fost preluată de Termoenergetica. Noua companie are deja datorii de aproape 600 milioane de lei către ELCEN.

4. Centrale noi de producere a energiei termice cât mai aproape de locul de consum, uitate de Firea. Una dintre soluțiile susținute de Primarul Capitalei pentru a combate pierderile înregistrate de RADET a fost înființarea unor centrale noi. Nicio astfel de centrală nu a fost realizată până acum.

5. Spitalul Metropolitan, promis în campania electorală, a fost realizat doar pe hârtie. De fapt, a fost realizat și din plastic, sub forma unei machete de 1 metru, care să dea bine în poze.

6. Buget supraestimat al PMB pentru 2020. Gabriela Firea a planificat pentru 2020 un buget de 7,2 miliarde, în condiţiile în care în niciun an nu au fost venituri mai mari de 4,2 miliarde de lei. În realitate, bugetul supraestimat este folosit de administrația Firea pentru a justifica cheltuieli pe care PMB nu le poate susține an de an, rostogolindu-le (cum este datoria RADET și Termoenergetica, de exemplu).

7. Mai ușor cu transparența bugetului Capitalei! Gabriela Firea a promis transparentizarea ”totală” a cheltuielilor publice în primele 100 de zile. În momentul de față, nu se cunoaște foarte exact care este datoria curentă a PMB.

8. Accesarea fondurilor europene, submediocră. 10.890 de lei și 30 de bani a atras Bucureștiul, în 2019, din fonduri nerambursabile pentru transportul în comun. Spre comparație, Clujul a atras 122.409.742 de lei și 54 de bani. Diferența este mai mult decât exemplificativă.

9. Revoluția în trafic, amânată. Gabriela Firea se angaja să fluidezeze traficul în câteva luni (așa-zisa Revoluție a Traficului care prevedea inclusiv benzi unice pentru liniile de autobuz și troleibuz). Nici astăzi acest lucru nu a fost realizat.

10. Piste de biciclete. Gabriela Firea se angaja să realizeze în București 67 de kilometri de piste de biciclete. Potrivit Asociației OPTAR, până acum Gabriela Firea a făcut doar 6 km (și acelea greu utilizabile).

11. Înlocuirea conductelor vechi – ”să le numărăm, coane Fănică”. Firea se lăuda în septembrie 2019 că a înlocuit 180 de kilometri de conducte vechi. Potrivit răspunsului RADET oferit USR București, în cei trei ani de mandat Gabriela Firea au fost schimbați doar 30 de kilometri.

12. Conductele și calculele electorale. PMB și-a propus în 2020 (anul alegerilor locale) să reabiliteze 137 de kilometri de conductă, în condițiile în care, în 2019, PMB bugetase reabilitarea a doar 31,2 kilometri!!!

13. Consolidarea clădirilor cu risc seismic, o nebuloasă. Deși se laudă peste tot că a demarat o acțiune amplă de consolidare a imobilelor cu risc seismic, până acum au fost reabilitate doar … 10 dintre ele.

14. Boala e în firea oamenilor. Gabriela Firea a afirmat că a investit 100 milioane de euro anual. Analiza cifrelor arată că investițiile totale în 2017, 2018 și 2019 însumează circa 70 milioane de euro.

15. Park&Ride Cora Pantelimon – o lucrare care dă bătăi de cap. Gabriela Firea a afirmat în 2016 că într-un an termină lucrarea. An de an, Gabriela Firea zicea că se termină. Nici până azi, parcarea nu e gata.

16. Pasajul Ciurel. A declarat că îl termină în 2017. Apoi în 2018. Apoi în 2019. Suntem în 2020, iar pasajul nu e gata. Pariu pe 2021?

17. Pasajul de la Doamna Ghica, e gata acușica. Gabriela Firea a declarat că pasajul va fi gata în această toamnă. Asociația Pro Infrastructura spune că acest termen este nerealist.

18. Gabriela Firea a promis spații publice pentru pietoni. Le-a văzut cineva? Pentru că acestea nu se văd în momentul ăsta.

19. A promis tramvaie noi, dar circulă tot cele vechi. Licitația pentru achiziția tramvaielor a fost suspendată, după ce organizarea acesteia a devenit un subiect de scandal. Licitația a fost câștigată de o firmă din Turcia, în defavoarea producătorului român Astra Vagoane Călători. Rezultatul licitației a fost contestat, iar judecătorii au dat câștig firmei românești.

20. Investițiile în modernizarea șinelor de tramvai – zero. Extinderea gradului de utilizare a transportului electric despre care vorbea Gabriela Firea în programul său a rămas o simplă declarație de intenție. Asta în timp ce tramvaiul reprezintă un mijloc de transport ecologic, care ar putea contribui la scăderea poluării orașului.

21. Spațiile verzi devin tot mai mici. An de an toaletările brutale distrug pomii din Capitală. Mai mult, prin PUZ-urile de sector promovate de Primărie se propune desființarea a sute de hectare de spațiu verde. Retrocedările de parcuri care au ca scop construcțiile fără număr continuă și ele.

22. Achiziția parcului Verdi, o sfidare a bucureștenilor și o batjocură la adresa banilor publici. Primăria Capitalei a cumpărat Parcul Verdi la prețul de 50 de milioane de euro. Suma este de 10 ori mai mare decât prețul pieței.

23. Parcul cu ocazia centenarului mai așteaptă… un secol. Gabriela Firea a promis că va amenaja un Parc al Centenarului, dar acesta nu este gata.

24. Clădirea unde s-a semnat Unirea Principatelor Române a rămas nereabilitată. Deși Gabriela Firea arăta în programul său din 2016 că reabilitarea hotelului Concordia este o prioritate în contextul Marii Uniri, lucrările la acest imobil nu au avansat. 

25. Bazele de sport dispar în mandatul Firea. ”Capitala are nevoie de investiții în infrastructura sportivă” zicea Gabriela Firea în programul său din 2016. În luna mai, PMB a dat PUZ pentru ca baza Girueta să devină hipermarket. 

26. Construirea unei săli moderne de concerte. Promisă în 2016 de către actualul Primar al Capitalei, investiția nu a fost realizată. A făcut concerte în aer liber, nu mai e nevoie și de sală.

27. Construcția unei Săli Polivalente. Au fost demarate procedurile pentru proiectarea acestei săli multifuncționale de sport. Și cam atât.

28. 20 de grădinițe noi așteaptă încă să fie construite. Gabriela Firea promitea construcția a 20 de grădinițe cu program prelungit în București. Nu a construit niciuna.

29. “Bucureștenii merită teatru, iar Gabriela Firea se pricepe să joace”. În luna septembrie a anului trecut, Gabriela Firea promitea bucureștenilor înființarea de teatre în fiecare sector din oraș și înfințarea unui Teatru Temporar în oraș, pentru a primi în gazdă teatrele ce urmau să fie în renovări sau reparații. Astazi, în 2020, Primăria Municipiului București nu pare că mai are aplecare să ducă la capăt promisiunile făcute.

Pune pe hartă o problemă pe care o știi în Bucuresti: https://harta.bucurestiumilit.ro/

Clic pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și: